vasenkoukku

Kriittisyyttä omaa päätä kohtaan

Pähkäilyä turvapaikkarumbasta.

Suomessa on kaksi ryhmää. Ryhmä A ei päästäsi Suomeen yhtään turvapaikanhakijaa. Ryhmä B päästäisi Suomeen kaikki turvapaikanhakija. Yhteistä näillä ryhmillä on se, että ne ovat väärässä ja täysin kykenemätömiä kriittiseen ajatteluun omaa asennettaan kohtaan ja kummankaan ryhmän "minäismi" ei ole mahdollinen ongelman ratkaisuksi. Ryhmä A ei päästäisi tänne niitäkään, joilla oikea tarve turvapaikasta. Ryhmä B päästäisi tänne nekin, jotka tulevat muista syistä, kuin turva tarpeessa, esimerikiksi sosiaalisinperustein. Kun menen ryhmä A:n foorumille ja kerron mielipiteeni ole suvakki. Kun menen ryhmän B foorumille ja kerron mielipiteeni olen rasisti. Nyt molempien ryhmien olisi aika ottaa se pää sieltä omasta takapuolesta ja hyväksyä se, että turvaa tarvitseville sitä annetaan, mutta se ei tarkoita sosiaaliturvaa. Nyt pitää keskittyä siihen, että millä keinoin nämä eri turvan hakijat, erotetaan toisistaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Itsekriittisyyttä onkin jokaisen tervettä harrastaa ja katsoa peiliin aina silloin tällöin.

Ryhmään a) kuuluvia näyttää löytyvän mutta jos tarkoitat b:llä sellaista joka ottaisi tänne asumaan ihan kaikki niin sellaista en ole vielä tavannut.
Kuitenkin liian usein kuuluu julkisesti esitettävän valeita jossa Suomi ottaa vastaan kaikki maailman pakolaiset tai Suomi maksaa koko maailman velat. Sillä hetkellä asiallinen keskustelu päättyy ja siirtyy käytäväksi toisten tahojen kanssa.

Enemmänkin näyttää siltä että ryhmä a) on asemoinut itsensä kaikkia muita vastaan. Kaikki muut suomalaiset ovat niille uhka.

Tosielämässä noita käännytetään jatkossakin. Sosiaaliset perusteet ovatkin sitten keskustelun arvoisia. Onhan täältäkin aina lähdetty leveämmän leivän ja lihapatojen perään. Varsinkin nuoria miehiä.
Pitäisikö sellainen kieltää kantasuomalaisilta ennenkuin on häpyä vaatia sitä muilta?
Jo nyt länsirannikon terveyskeskuksiin ja varustamoille haetaan ammattilaisia Ruotsista kun suomalaisia ei sitten ruotsin opiskelu kiinnostanut.

Jaakko Häkkinen

"Onhan täältäkin aina lähdetty leveämmän leivän ja lihapatojen perään. Pitäisikö sellainen kieltää kantasuomalaisilta ennenkuin on häpyä vaatia sitä muilta?"

Tomi, älä jaksa toistella väärinkäsityksiäsi.
1. Täältä on lähdetty tekemään töitä - ei elämään sosiaaliturvalla.
2. Täältä on lähdetty laillisesti, ei laittomasti. Suomeenkin saa tulla laillisesti, jos saa työ- tai opiskelupaikan. Niitä voi hakea netin kautta vaikka Irakista käsin, mutta nyt on villityksenä maksaa itsensä kipeäksi ihmissalakuljettajille ja pelmahtaa laittomasti maahan.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Turvapaikanhakija on tullut ihan laillisesti maahan ja hänellä on laillinen oikeus olla täällä kunnes hakemus on käsitelty. Ei tänne tulla elämään sosiaaliturvalla vaan kyllä tavoitteena on työ mutta työllistyminen on suhteellisen vaikeaa. Suomimamuilla oli aikoinaan helpompaa, ei ollut mitään viisumirajoituksia vaan suoraan svea-mamman syliin joko töitä tekemään tai elämään sosiaaliturvalla.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #3

Sveamammalta on kuitenkin työpaikat ja rahat sosiaaliturvaan loppuneet, niin ohjaa nyt nämä hyvät työntekijät Suomeen.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #4

Sveamamma on ottanut 20-30 kertaa enemmän turvapaikanhakijoita viime vuosina. Tänäkin vuonna tähän asti Ruotsiin on tullut neljä kertaa enemmän hakemuksia.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #3

Maahan hän on kyllä tullut laittomasti eli ilman matkustus- ja oleskelulupia, mutta laittomuus lakkaa siinä vaiheessa kun hän ilmoittaa viranomaisille hakevansa turvapaikkaa. Ennen Suomen aloittamia ei-ihan-rajatarkastuksia laittomuus kesti ties miten pitkään - kaikki silloin tulleet eivät välttämättä ole vieläkään hakeneet turvapaikkaa.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #8

Turvapaikanhakijalla on oikeus ylittää rajaa ilman passia/matkustusasiakirjoja mutta hänen pitää välittömästi jättää turvapaikkahakemusta. Hän ei siis ole tehnyt mitään laitonta eikä voi puhua laittomista tulijoista. Turvapaikanhakijan näkökulmasta on tärkeää hakea niin nopeasti kuin mahdollista turvapaikkaa sen takia paperittomana on vaikeaa elää Suomessa.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Tässäpä asian ydin osapuilleen Pasi!

Käyttäjän vasenkoukku kuva
Pasi Laakso

Täälläkin on jo havaittavissa ainakin ryhmä B kaltaista käytöstä. Eli kaikki ovat tervetulleita. Entäpä esimerkiksi ne irakilaiset, jotka tuli ja kun ei ollut baareja ja ravintoloita tarpeeksi, niin lähtivät takaisin? Oliko ihan ok, että maksemme juhlat hakemuksen käsittelyn aikana?

Toimituksen poiminnat